Verjaardag vieren

Afgelopen weekend was ik dus jarig en gezien de huidige situatie kon ik die dus niet vieren zoals ik graag zou willen. Als ik heel eerlijk ben, dan vier ik het zo uitbundig mogelijk en het liefst een week lang… Wat zeg ik? Van mij mag mijn verjaardag een nationale feestdag worden.

Dit jaar ging dat dus even ietsjes anders en ondanks dat ik een volwassen vrouw ben, voelde het alsof ik een kind was die zijn snoepje niet kreeg… Ik was oprecht verdrietig. De avond ervoor zou ik anders samen met een vriendin naar een concert van Danny Vera zijn gegaan, maar natuurlijk ging deze niet door. Omdat ik mijn verjaardag niet op deze manier kon beginnen, besloot ik deze vriendin voor het eten uit te nodigen en samen met mij en mijn vriend bingo te gaan spelen. Ik had besloten om de avond voor mijn verjaardag er dan maar op een andere manier een groot feest van te maken. Ik kreeg leuke cadeautjes en omdat zowel zij als mijn vriend zoveel aandacht aan mijn cadeautjes hadden besteed, sprongen de tranen mij in de ogen… Ik was oprecht ontroerd (echt een stom woord dit, maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen). 

De dag van mijn verjaardag zelf kwamen mijn ouders en broer op visite en konden we lekker in de tuin zitten. Wederom dik verwend met leuke cadeautjes en het afschieten van een confetti-kanon, dus weer was het op mijn manier één groot feest. Toen de visite weg was, kon ik mijn tranen niet bedwingen en bleek ik het toch allemaal wel lastig te vinden… Ook al had iedereen zo zijn/haar best gedaan. Dit klinkt allemaal erg ondankbaar, maar ik wil hier eigenlijk alleen maar mee zeggen dat het denk ik voor mensen met autisme toch lastig zal blijven als ze verplicht uit hun structuren en gewenning worden gehaald. Deze autist is er misschien binnen een paar dagen weer bovenop, maar net zoals een ziekte, komt autisme ook voor in verschillende soorten en maten… U kunt zich dus wel voorstellen hoe zwaar dit is voor autistische mensen die hard gewerkt hebben om op sociaal gebied “normaal” te kunnen zijn en nu weer gedwongen worden tot sociaal afstand houden. Niet eerlijk, niet eerlijk.

Lieve ik