Verhaal Merel

Mijn naam is Merel, 24 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Sander in Ommen.
Sociaal, enthousiast en precies, dat is hoe ik mezelf in drie woorden zou omschrijven.

Een kleine twee jaar geleden heb ik na lang zoeken de diagnose ADHD gekregen. 
Door overgevoeligheid voelde ik me vaak overweldigd door de constante stroom van informatie en prikkels om mij heen.
Mn eerste reactie was opgelucht in de zin van, de zoektocht is over, maar ook heel erg confronterend dat 
Alle dingen waar ik zo onzeker over was, dus toch een soort van reden hadden

Het herkennen van de ‘algemene trekjes’ van ADHD vond ik heel lastig. Onbewust ga je alles wat voor jou ‘normaal’ was nu in twijfel trekken. Nu zie ik dat gelukkig anders. Door mijn diagnose weet ik beter wat voor mij werkt. En iets wat voor mij wel werkt, Kan voor iemand anders met ADHD juist helemaal niet werken!

Voor mijn eerste afspraak met Inge was ik erg zenuwachtig, maar onze ontmoeting was erg fijn. Vanaf dat moment heb ik ook geleerd, dat een goed gevoel het aller belangrijkste is.
Bij Inge konden al mijn onzekerheden en angsten besproken worden, of het nou groot of klein is, als het je bezighoud gaat het over jou en is het relevant.

Wat ik door Inge heb geleerd is: Een strijd die ik niet ga winnen, ga ik niet aan. Dus als het even moeilijk is en je bent de grip op een situatie kwijt, dan voelt het te laat… maar wat kun je dan wel doen? En of je nou ADHD hebt, of autisme, we willen allemaal het zelfde: Gelukkig zijn en de eeuwige strijd met onszelf winnen. Ik weet dat ik deze niet win, want ik hoef hem niet te winnen! Ik accepteer de moeilijke momenten! Met de hulp van Inge, ga ik de uitdaging aan om deze moeilijke momenten eerder aan te zien komen en ze in de minderheid te brengen ten opzichte van de mooie momenten. 

Ik geloof echt dat iedereen zo verschillend is dat iedereen tegen andere problemen aanloopt en hierbij andere begeleiding nodig heeft. Een diagnose ADHD zegt niks over jou! Het kan handvaten en soms begrip opleveren. Een diagnose is geen medicijn of eindpunt, Het is jouw startpunt!

Ondanks mijn lange zoektocht ben ik dankbaar dat ik Inge heb gevonden. Ik zou wensen, dat de reguliere doorwezen hulp meer gaat kijken naar wat voor hulp bij iemand past in plaats van bij zijn of haar diagnose. Hulp bieden wat werkt voor een persoon.. dit staat los van het spectrum! 

Mijn doel is een balans te krijgen in mijn leven. Gelukkige dagen in de meerderheid! En mijn oh zo ‘complexe’ aandoening ;)… volledig in te zetten, voor de dingen waar ik goed in ben.. want ondanks alles.. heb ik dat ook te danken aan mijn ADHD, want ADHD is onderdeel van mij.