Beste premier Rutte

Ik benijd uw positie niet. In dit Corona-tijdperk moet u ons vertellen wat de volgende stappen zullen zijn. De volgende stappen omtrent het nieuws van de dag…….Covid-19. Hoe kan dit virus het beste bestreden worden?

U heeft gekozen voor een gedeeltelijke lockdown waarbij scholen, kappers, horeca en schoonheidssalons gedwongen worden om hun deuren te sluiten, er momenteel zoveel mogelijk thuis gewerkt wordt en dat wij met ons allen 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar en tot elkaar. In de laatste persconferentie heeft u de periode waarin deze maatregelen moeten gelden verlengd tot 28 april. Eigenlijk weten we allebei dat deze periode van strenge maatregelen nog wel een paar keer verlengd zal worden. Met elke persconferentie geeft u het volk precies wat het wil, hoop……Hoop doet immers leven. Maar wij weten ook allebei dat na 28 april er hoogstwaarschijnlijk nog niet zoveel veranderd zal zijn en dus kunnen we nu eigenlijk wel spreken van een vrij uitzichtloze situatie. Maar wanhoop vooral niet, want wij werken er samen met u hard aan om levens te redden en het virus te bestrijden. In de ziekenhuizen wordt personeel in no time omgeschoold, zodat uw uitspraak “All hands on deck” ook daadwerkelijk betekenis begint te krijgen. Er komen per dag steeds meer patiënten bij, dus ik twijfel er geen seconde aan dat dit hard nodig is. 

Maar vertelt u eens, hoe zit het met de andere kant van het verhaal? Begrijpt u mij alstublieft niet verkeerd, ik vind het net zoals iedereen belangrijk dat dit virus de kop ingedrukt moet worden……..Maar niet ten koste van alles. Niet ten koste van andermans hoop en dromen. Iemand met een torenhoge bloeddruk moet onderzocht worden. Dat onderzoek moet maar verplaatst worden naar later (wanneer dat ook moge zijn), want het is geen directe dreiging. En hoe zit het nu eigenlijk met de chemokuren? Gaan deze nu wel of niet door? Het kan toch niet zo zijn dat deze worden afgelast…….Dan wordt er toch ook met mensenlevens gespeeld. Een kind die vaak last heeft van oorontsteking, die moet toch ook geholpen kunnen worden? Het plaatsen van buisjes kan volgend jaar ook nog wel……Dan maar wat langer met oorontsteking rond lopen. En wat gebeurd er met hoopvolle trajecten als IVF en IUI? Wat als een stel nu net op het punt stond om met zo’n traject te starten? Wat zou u nu tegen dat stel zeggen? Zet jullie kinderwens maar voor onbepaalde tijd opzij, want kindjes krijgen kan altijd nog. U zegt dus eigenlijk: “Jullie wens is niet belangrijk genoeg!”…….En dat, meneer Rutte, dat doet pijn.

Bron: www.melissaaas.wordpress.com